Archive for 2012

Publication De Architect

AchterboschZantman architecten staan in het decembernummer van De Architect. In het stuk van auteur Sander Woertman komt natuurlijk de nieuwe naam-versmelting aan de orde. Het stuk gaat over samenwerking, inspiratie, nieuwe ontwerp methoden en ontwerpen in het buitenland.  Het hele verhaal is te lezen onder Bureauprofiel, publicaties.

Manifestatie Kloppend Hart

De door de gemeente Leeuwarden geïnitieerde manifestatie ‘Kloppend Hart’ is erg succesvol verlopen. Het nieuwe initiatief heeft geleid tot 26 projecten voor de binnenstad van Leeuwarden. Achterbosch Zantman architecten doet met vier inzendingen mee aan deze manifestatie. Hier zit een prijsvraaginzending bij voor locatie Doelepleintje, en drie projecten zijn door het bureau zelf geïnitieerd. Al deze projecten zijn te zien op deze website onder Projecten.

De vier projecten zijn vorige week gepresenteerd aan een vierkoppige commissie. De uitslag van de prijsvraaglocatie wordt nog bekend gemaakt. Onze inzending is in samenwerking met Friso Sneek en E-kwadraat Leeuwarden tot stand gekomen. Sinds oktober staan de maquettes en tekeningen van alle 26 projecten in de publiekshal van het gemeentehuis te Leeuwarden tentoongesteld.

Publicatie Eisma in LC

In de Leeuwarder Courant van 6 december heeft Peter Karstkarel een mooi stuk geschreven over het door AchterboschZantman architecten ontworpen kantoor voor Eisma mediagroep. Dit kantoor bevindt zich op het bedrijventerrein Schenkenschans te Leeuwarden. Beelden van het kantoor zijn te zien op deze site onder Projecten. Het stuk uit de LC staat onder Publicaties.

Nominatie Vredeman de Vriesprijs

Het kantoor voor Kooi/K&M Yachtbuilding te Makkum dat door AchterboschZantman architecten is ontworpen, is geselecteerd voor de Vredeman de Vriesprijs 2012. Het kantoor is een herstructurering van een oude loods door een nieuwe kantooromgeving in te voegen.  Het bedrijf, dat zelf prachtige aluminium schepen maakt, krijgt hiermee een nieuw entreegebied, interieur en front.

Het ontwerp past helemaal in deze tijd door niet het gehele gebouw plat te gooien, maar secuur in te passen waar dit nodig is. De rest van de loods behoudt zijn functie en blijft onaangetast. Op 1 december wordt de prijs uitgereikt in het Woudagemaal te Lemmer. Het project staat op de site onder Projecten.

Tentoonstelling Kloppend Hart

Om herontwikkeling van panden en gebieden in de binnenstad te stimuleren en de kwaliteit van de plannen te verhogen, startte de gemeente op in 2011 de manifestatie ‘Kloppend Hart – bouwen aan de binnenstad in Leeuwarden’. Op 2 november is de tentoonstelling geopend van alle inzendingen in het gemeentehuis te Leeuwarden. Achterbosch Zantman architecten doet mee met projecten op vier locaties, waaronder de prijsvraaglocatie Doelepleintje.

Bezoek woning Terschelling

AchterboschZantman architecten heeft met het gehele team een bezoek gebracht aan Terschelling. Na een mooie fietstocht door de duinen boven West-Terschelling, is de net opgeleverde vakantiewoning van AchterboschZantman architecten ook bezocht. Na een feestelijke inzegening werd een rondleiding gegeven door de ontwerpers.