Archief voor 2016

Bouw woning Havankpark

De vaart zit er in, woning EE krijgt zijn vorm.

Stem!

Op de Grote Markt in de binnenstad van Groningen komt een nieuw gebouw. De gemeente Groningen heeft hiervoor een prijsvraag uitgeschreven. NESK en Van Wijnen hebben hiervoor gezamenlijk het plan GROENN gemaakt. Architectenduo TWA en AchterboschZantman hebben een prachtig plan gecreëerd, waar gegeten, gewinkeld en gewoond kan worden. Met haar unieke groene gevels zorgt GROENN ervoor dat de binnenstad van Groningen dag en nacht in bloei wordt gezet. Het gebouw onderscheidt zich op het gebied van duurzaamheid en is klaar voor een gas(t)vrije toekomst!

De gemeente Groningen heeft gekozen voor een vernieuwende aanpak, waarbij het publiek een stem kan uitbrengen op één van de ontwerpen van het hoekpand op de Grote Markt. De plannen worden beoordeeld op verschillende aspecten en de publieksstemming telt hierbij voor 25% mee. Stemmen kan tot 20 november a.s. Stem GROENN via de website: http://www.hoekpandgrotemarkt.nl/enquete/nesk

Bezoek Chinese delegatie in Leeuwarden

In de afgelopen week kwam er een Chinese delegatie uit zuster stad Liyang op bezoek in Friesland.

Eerste paal Woning Havankpark

In de afgelopen week is de eerste paal geslagen van deze, door AchterboschZantman architecten, ontworpen woning. De woning is gelegen in het Havankpark te Leeuwarden.

Start bouw woning Rietwijk

De bouw is gestart! Vandaag is de eerste paal geslagen voor deze nieuwbouw woning in de Rietwijk te Groningen.

Coöperatie GEAR wint selectie Beleefcentrum van de Afsluitdijk!

Fantastisch nieuws! We hebben als coöperatie GEAR de selectie voor het Beleefcentrum op de Afsluitdijk gewonnen in samenwerking met @Bouwgroep Dijkstra Draisma! Visualisaties door Trazar.

Pushing the Boundaries of Wood

AZA is vorige week uitgenodigd om een presentatie te geven in Ljubljana over innovaties in hout. Hierin is recent werk getoond als voorbeeld van grensverleggende oplossingen in dit materiaal op allerhande niveaus in architectuur, interieur en infrastructurele werken.

Garden Valley video

Er is een dvd gemaakt van het ontwerpproces van het eco-resort Garden Valley in Liyang China. Het geeft een inkijkje in hoe het allemaal begon. Deze film geeft een overzicht van het prille begin tot aan de verwezenlijking van een droom, die uiteindelijk geleid heeft tot ons ontwerp van ultieme plekken te midden van de natuur. Hier kan men tot rust komen, ver weg van de snelheid en stress die gepaard gaan met het moderne leven. Volgende week staat een nieuw bezoek gepland aan China!

Sun City debat Attiek

Hoe komen we aan de energie die nu en in de toekomst nodig is? En hoe integreren we dit in ons dagelijks leven in de stad? Wat betekent dit voor de verschijningsvorm van onze omgeving? Wat zijn de gevolgen en hoe zorgen we ervoor dat we tot integrale en mooie oplossingen komen? Het zijn vragen die ons bezig houden en aan bod zullen komen tijdens de Attiekavond as vrijdag 22 januari om 20.00 in De Bres!

Twee lectoren gaan ieder vanuit hun eigen vakgebied de discussie aan. Eric Frijters is lector Future Urban Regions aan diverse Bouwacademies. Tim Gorter is lector Zonne-energie en transport aan de NHL Hogeschool. Waar zijn raakvlakken die kunnen leiden tot een integrale aanpak? Komt allen! De energietransitie is in volle gang! Ook in Leeuwarden!