Archive for 2021

Ervaren BIM Modelleur gezocht (24–40 uur)

Wil jij aan de slag bij een groeiend, innovatief en duurzaam architectenbureau? Dan komen wij graag in contact!

Wie zijn wij?
Wij zijn Achterbosch Architecten. Een architectenbureau sterk in concepten en design binnen de (duurzame) architectuur in binnen- en buitenland. We onderscheiden ons door samenwerking te zoeken met andere vakgebieden en/of vakgenoten waar dit meerwaarde biedt. Zodoende halen we brede kennis naar ons toe, zijn we multidisciplinair, kunnen we integraal probleemoplossend denken en komen doorwrochte visies tot stand. Ons werk wordt gekenmerkt door een grote betrokkenheid met de eindgebruiker en inleving in hun vraagstelling, met respect voor de context.

We promoten een eerlijke en transparante sfeer en streven ernaar om zinvolle vooruitgang te boeken bij alles wat we doen. Verantwoordelijkheid en duurzaamheid zijn kernwaarden binnen ons bedrijf. We zijn een cultureel betrokken en innovatief, jong, ambitieus en groeiend team, verenigd door diversiteit. We bieden een internationale werkomgeving die wordt versterkt door onze innovatieve en positieve mentaliteit.

Wie zoeken wij?

Als BIM Modelleur vertaal je de schetsen van de architect in realiseerbare bouwtekeningen waarbij de kwaliteit en uitgangspunten van het ontwerp behouden blijven. Daarom zoeken wij iemand die nauwkeurig werkt met aandacht voor alle details. Je moet goed kunnen samenwerken met alle betrokken partijen waarbij je duidelijk communiceert en heldere afspraken maakt. Doordat je gelijktijdig aan meerdere projecten werkt is het belangrijk dat je de werkdruk goed kan verdelen.

Wat is jouw profiel?

  • Een afgeronde opleiding Bouwkunde op minimaal HBO-niveau
  • Minimaal 2 jaar ervaring in BIM software. Ervaring met ArchiCAD is een pré.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • Beschikbaar voor 24 tot 40 uur per week

Wij bieden;

  • Salaris conform CAO en ervaring
  • Een kans om je te ontwikkelen
  • Een prachtige werklocatie in een monumentaal pand
  • Een internationaal team met ambitieuze collega’s

Heb je interesse? Mail dan je motivatie, CV en portfolio naar info@achterboscharchitecten.nl t.a.v. Marloes Stuivenberg.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Dag van de Architectuur 2021

Tijdens de dag van de architectuur op 19 Juni geeft Stichting Attiek jou de kans om architectonische hoogtepunten en bijzonderheden van de laatste twintig jaar in Leeuwarden te bewonderen.
Hopelijk met prachtig weer en de gratis Izitravel app zijn er twee architectuur routes die met de fiets zijn te volgen! 🌞

De meeste objecten op de route zijn voorzien van een ingesproken toelichting door Attiek of de betrokken architect is aan het woord.
Er zijn twee routes, Noordelijk en zuidelijk Leeuwarden en beide starten en eindigen ze op het stationsplein
Ga jij ook beide routes fietsen? 🚴🗺️

Voor meer informatie:
https://www.attiek.nl/events/dag-van-de-architectuur

Verbouwd Karmelklooster Drachten wordt volledig rijksmonument

 Achterbosch Architecten is bezig met het revitaliseren van het karmelklooster in Drachten. Het voormalige klooster krijgt een nieuwe bestemming als zorginstelling. Gebouwd in 1936, de voorgevel genoot al van een rijksmonumentale status, volgens de huidige eigenaar kan de gehele toekomstige zorginstelling hier binnenkort van genieten.

Klik hier voor meer informatie!

Het hoogste punt van het Swettehûs!

Het hoogste punt van het Swettehûs is bereikt! Biense en Avine Fokkens-Kelder hesen de vlag op, met Piter Wilkens die toepasselijk zijn Brêgewipper shanty Op de balustrade zong. De constructie van het Swettehûs te Leeuwarden is goed onderweg en markeert een hoogtepunt in de circulaire ontwikkeling van Fryslân.

Ontworpen in samenwerking met GEAR in opdracht van provincie Fryslân. Eind dit jaar kunnen de brugbedieners er hun werk gaan doen. Dan staat er een nieuw gebouw voor 40% gemaakt van hergebruikte materialen en vol duurzame innovaties.

Voor meer informatie: Klik hier

 

Sublieme Schoonheid | Sublieme duurzaamheid

 

In de aanbesteding “Sublieme Schoonheid | Sublieme duurzaamheid ” zijn wij geselecteerd om een ​​visie te maken over hoe we iconische kerken duurzamer kunnen maken.
Centraal staat ‘Energy Links’: hoe je groene energie opwekt, opslaat en uitwisselt in een monumentale kerk. We maken een visie voor drie kerken: Der-Aa kerk Groningen, de Grote Kerk Naarden en Oude Kerk Amsterdam.

Team: Achterbosch Architecten, BOEi, INNAX.

We zijn erg enthousiast en staan ​​te popelen om aan dit project te gaan werken, je kunt er hier meer over lezen!

Negen ontwerpteams aan de slag met verduurzaming iconische stadskerken

Overlijden Joop Mulder

Namens ons hele team wensen wij de nabestaanden veel sterkte toe!