AZA bezoekt Moskou

AZA neemt deel aan een inspirerende Archiprix reis naar St Petersburg en Moskou. Al jaren organiseert Hunter Douglas international deze reis.  De Archiprix is een platform met de ambitie de beste pas afgestudeerde architectuurstudenten van de wereld in contact te brengen met hun internationale collega studenten. Dit werkt erg inspirerend.

De plannen worden beoordeeld in Moskou en geven een interessant beeld van de maatschappelijke gevoeligheid en betrokkenheid in de architectuur op internationale schaal. In dit licht is de huidige aandacht voor thema’s als energie, afval, ecologie en duurzaamheid in het algemeen tendentieus te noemen.  Onder de meer dan 280 studenten uit vele landen heerst een gevoel voor ecologische relevantie.  Dit geeft eens te meer aan hoe ons vak op verschillende niveaus op de golven van de wereldproblematiek meebeweegt!

Er zijn 7 prijswinnende inzendingen genomineerd met de Hunter Douglas Archiprix Award 2013 in “The house of the Artist” in hartje Moskou, onder voorzitterschap van Madeleine Maaskant. Zie ook: www.archiprix.org