Bijeenkomst toekomstbestendig bouwen

AchterboschZantman architecten heeft met verschillende partijen uit de bouwsector een kijk in de toekomst van het bouwen genomen. Bij deze sessie waren verschillende partijen uit het vakgebied uitgenodigd op ons kantoor aan de Oosterkade.  Verschillende visies over toekomstbestendig bouwen werden met elkaar gedeeld in een inspirerende sessie.

Een aantal stellingen werd aan deze  “stakeholders”  voorgelegd. Er werd onder andere ingegaan op het aspect tijdelijkheid bij het wonen, aanpasbaarheid en industrialisatie. Door middel van stellingen en illustraties  is er vanuit verschillende invalshoeken gediscussieerd over bouwen en wonen in de toekomst.

Met deze input gaat AZA samen met Bas Brilman aan de slag om toegevoegde waarden voor de bouwsector in kaart te brengen. Bas Brilman is student Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit van Twente en bekijkt vanuit de productkant het vakgebied met een andere bril. Bij het ontwikkelen van dit vernieuwende concept zal onder andere het contact met gebruikers een veel belangrijkere rol spelen dan gebruikelijk is.