Persconferentie Elfstedenhal

Vanmiddag was de persconferentie van de nieuwbouw van de Elfstedenhal. De gemeente Leeuwarden en Stichting IJshal Leeuwarden hebben besloten de bouw van de nieuwe Leeuwarder ijshal ‘De Elfstedenhal’ te gunnen aan de combinatie Bouwgroep Dijkstra Draisma/ Jorritsma. AchterboschZantman architecten en TWA architecten zijn, samenwerkend in GEAR, de architecten van het prijswinnende plan.

Dit consortium is er in geslaagd een gebouw te ontwerpen, dat het gebruik en plezier van de ijshal maximaal ondersteunt. De gekozen materialen – van constructie tot aankleding – sluiten goed aan bij de gewenste merkidentiteit van de Stichting. Er is ook veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Directie en bestuur van de Stichting zijn erg enthousiast over het aangeboden ontwerp.

Er is gekozen voor een ‘design en build’-aanbesteding. Het programma van eisen bestond uit voorzieningen voor een 400 meter baan, een krabbelbaan van 30x60meter op het middenterrein, een afzonderlijke ijshal met een ijsvloer van 30×60 meter, kleedkamers, horeca, ontvangsthal, technische ruimtes, kantoren en vergaderruimtes. De energielevering en het onderhoud voor langere periode is ook een belangrijk onderdeel van deze aanbesteding.