Bezoek Leeuwarder delegatie Liyang

Tussen 27 en 30 april bezoekt een delegatie uit Leeuwarden de zusterstad Liyang in China. Onder leiding van wethouder Diks maken naast de gemeente Leeuwarden ook Hans Achterbosch van AchterboschZantman Architecten, Wendy Zuidema-Haans namens de HBO-opleidingen en Claudy Jongstra deel uit van de delegatie.

AchterboschZantman architecten bouwt in Garden Valley, Liyang bijzondere vakantiehuizen, die lijken te zweven tussen boomkruinen. Op dinsdag 29 april is met een “Roof Covering Ceremony” het bereiken van het hoogste punt van het eerste Tree Top House feestelijk gevierd. Naast een opdracht voor 36 vakantiehuizen hebben we voor het Garden Valley Resort ook een modern en luxueus wellness centrum ontworpen. Garden Valley Resort heeft de ambitie om binnen drie jaar in de top drie van eco resorts in China te staan.

Naast de Leeuwarder delegatie is de ceremonie bijgewoond door vice-consul-generaal Neefs uit Shanghai, locoburgemeester mevrouw Liu van Liyang en opdrachtgever meneer Zhong, de eigenaar van het Garden Valley Resort. Een zg “Roof Covering Ceremony” onderstreept de goede verhoudingen tussen beide steden, waarbij duurzaamheid, cultuur en toerisme samenkomen in ook voor Leeuwarden economisch waardevolle projecten. Het Tree Top Houses project geeft 4 tot 5 manjaren werk en heeft in totaal een omvang van ruim tien miljoen euro.

Voor de inrichting van de Tree Top Houses en het Spa Clubhouse heeft Hans Achterbosch Claudy Jongstra gevraagd om kunstwerken te ontwerpen, die samenvloeien met de architectuur. Het Garden Valley Resort is een duurzaam resort volgens ecologisch concept, waarin geothermie, zonne-energie, biomassa en duurzame watersanitatie toegepast worden.

Naast dit bijzondere project is AchterboschZantman Architecten ook uitgenodigd om conceptontwerpen voor twee nieuwe opdrachten te maken, waaronder een voor China uniek hotelconcept in Liyang.