Klimaattour

Zaterdag 31 oktober zijn we met 70 duurzame toppers uit Friesland van start gegaan vanaf de nieuwe Elfstedenhal om aandacht te vragen voor de actie die nodig is om klimaatverandering tegen te gaan, om duurzame initiatieven in Friesland in het zonnetje te zetten en The Climate Miles van Urgenda te steunen. Fryslân wil de Elfstedentocht voor de toekomst behouden en steunt dit initiatief van Urgenda. Ook AchterboschZantman was hier bij. Het vervoer was overigens geheel duurzaam: auto’s op groen gas en elektrische auto’s werden ingezet.

Zondag kwam onze Friese delegatie onder aanvoering van gedeputeerde Michiel Schrier aan op het Neude plein in Utrecht. Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, nodigde onze delegatie uit voor een mooi Fries momentje op het podium. Wethouder Marja Krans van gemeente Smallingerland, Jeroen van Balen van Van Wijnen en Douwe Faber van Ekwadraat kregen even kort het podium om de duurzame initiatieven in Friesland onder de aandacht te brengen. Een geweldige ontvangst en prachtige finish van de Klimaattour Fryslân!