Overnight stay Oppenhuizen

De woon-zorgboerderij aan de Eastwei in Oppenhuizen wordt binnenkort uitgebreid. Het verblijf voor bewoners met een verstandelijke beperking is nu bestemd voor 12 mensen en wordt uitgebreid met een ruimte voor 12 nieuwe bewoners. In de dagbesteding werken iedere dag 15 cliënten.

AchterboschZantman architecten is in gesprek met de begeleiders en ouders van bewoners om te komen tot een functioneel en toekomstbestendig concept voor de nieuwbouw. In zgn. ‘Feel Good-sessies’ worden de grenzen van wensen en mogelijkheden voor de huidige en toekomstige bewoners en begeleiders intensief verkend.

Begin januari heeft Hans Achterbosch een dag en een nacht doorgebracht op de boerderij. Dit heeft hij gedaan om een goede indruk te krijgen van wat er daadwerkelijk speelt onder de bewoners en medewerkers. Ongewone en ontspannen gesprekken met bewoners en begeleiders hebben tot bijzondere inzichten geleid die bruikbaar zijn voor de nieuwe ruimte die straks bijgebouwd wordt. Het korte verblijf heeft een beeld gegeven van de dagelijkse praktijk in de zorg en is van grote waarde in de fase van doorontwikkeling van concept tot voorlopig ontwerp.

Binnenkort brengt AchterboschZantman nog een dagdeel door op de dagbesteding op dezelfde locatie.