Bezoek dagbesteding Oppenhuizen

AchterboschZantman architecten heeft vorige week een dag meegedraaid op de dagbesteding van Philadelphia Zorg in Oppenhuizen, na eerder een overnachting te hebben gehad op deze locatie. De dagbesteding van Philadelphia Zorg voorziet in ruimtes van 12 tot 14 personen. Iedere bewoner heeft een eigen rustige en prikkelarme werkplek. Er worden oa. kaarsen gemaakt, broodkruimels van oud brood, vogels gevoerd en dieren verzorgd: afwisselende werkzaamheden, specifiek gericht op de bekwaamheden van de bewoners. Ons bezoek heeft ons weer een stukje dichter bij het dagelijks leven van de bewoners gebracht en inzichten gegeven die noodzakelijk zijn voor de aanstaande nieuwbouw. Het blijkt ook nu weer, net als na onze nacht op locatie de Eastwei in januari, dat tijd maken voor contact met de bewoners erg waardevol is. Wij zien het als fundamenteel om tot nieuwe zorgconcepten te kunnen komen voor zorg in het algemeen en intensieve zorg in het bijzonder.