OAK

OAK, Onix Achterbosch Kunstwerken, is een samenwerkingsverband met Onix uit Groningen. Beide bureaus werken aan zeer uiteenlopende projecten. Wij werken samen aan infrastructurele projecten, civiele kunstwerken. Deze duurzame samenwerking is tot stand gekomen vanuit het succesvol realiseren van de houten verkeersbruggen in Sneek, tussen 2005 en 2011. Nadien hebben we met elkaar meerdere projecten in gezamenlijkheid ontworpen, waaronder het winnend ontwerp van de Hollandse Brug te Almere. Deze is niet uitgevoerd.

Tevens hebben we samen een prijsvraagontwerp voor Friese Poorten en een selectie ontwerp voor het aquaduct van de Westelijk Rondweg te Leeuwarden gemaakt.  Daarnaast hebben we in OAK-verband, samen met Noordpeil uit Sneek, aan de selectie voor land art design van De Haak in Leeuwarden meegedaan. Op dit moment zijn we bezig met een plan voor een houten fiets-en voetgangersbrug in Poughkeepsy, New York.

Het samenwerkingsverband zorgt voor een continue kruisbestuiving van kennis en kunde van beide bureaus. Integraal denken en architectonische intuitie leidt tot projecten waar het experiment niet wordt geschuwd. Website: www.OAKprojecten.eu