Biobased bouwen

Biobased bouwen

Onze oorsprong is te vinden in de natuur. Wij mensen zijn er een onderdeel van. Niet eens zo heel lang geleden bouwden we onze huizen met natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen, riet/vlas en klei. Materialen die ons ter beschikking stonden. Dat doen we niet meer en we zijn inmiddels verslaafd geworden aan fossiele materialen die niet natuurlijk zijn. We hebben een omgeving gecreëerd die nagenoeg kunstmatig is gedreven door kosten en efficiëntie. We zijn daardoor ver afgedreven van onze aard en natuurlijke gewoontes. De industriële revolutie heeft ons daarbij een nadrukkelijk handje geholpen. We kunnen bijna niet meer zonder fossiel, terwijl de oplossingen voor een betere omgeving voor handen zijn.

Biobased bouwen is het bouwen met natuurlijke materialen. Materialen die geoogst zijn uit de natuur en geen afval achterlaten.

In een biobased omgeving wordt de van nature aanwezige intuïtie van mensen geprikkeld. Mensen worden alerter, voelen zich meer op hun gemak, ervaren minder stress en functioneren aantoonbaar beter. Een biobased omgeving voelt direct beter aan omdat deze natuurlijk is. Bij ieder project kijken we zorgvuldig naar het evenwicht tussen mens en natuur. De synergie daartussen is van belang.

Wij sturen in ontwerpen ontspannen in op meer licht, natuurlijke materialen, tactiliteit, groen, frisse lucht, hout en uitzicht op groen.