Archive for 2019

Waterwoning in opbouw

Waterwoning Wiarda, Leeuwarden

Het hoogste punt is bereikt! Momenteel wordt er hard gewerkt aan het fraaie metselwerk. Het is nog even wachten tot de steigers worden verwijderd en er twee strakke monolithische volumes te voor schijn komen. De oplevering staat gepland in maart 2020.

More info: https://www.achterboscharchitecten.nl/…

Kenniscentrum in Houtblad

In het Houtblad van November is een artikel gewijd aan het door ons ontworpen Kenniscentrum te Leeuwarden. Trots op het resultaat!

Fietsen langs moderne architectuur

Het Historisch Centrum heeft een boekje uitgebracht met een stadswandeling en fietsroutes langs bijzondere moderne architectuur in Leeuwarden. We zijn er trots op dat wij meerdere gebouwen hiervan hebben ontworpen en zo bijdragen aan een mooiere stad!

https://historischcentrumleeuwarden.nl/

Hans en Liang in O.F.

Hans Achterbosch en Liang Wei staan in Ondernemend Friesland nr. 5 met een interessant artikel over “Friezen in den Vreemde”

O.F. ging in gesprek met Hans Achterbosch als bergbeklimmer, architect en duurzaamheidspionier.

Lees meer op: https://issuu.com/ofbv/docs/of-magazine-september-2019/1?mode=window

Energie Kenniscentrum geopend

4 September is het Energie Kenniscentrum Leeuwarden officieel geopend.

Bij de feestelijke opening werden de opdrachtgevers Douwe Faber van Ekwadraat en Harm Beerda van de Koninklijke Oosterhof Holman gecomplimenteerd met het resultaat door o.a. de Commissaris van de Koning Arno Brok.

Douwe Faber, Arno Brok, Harm Beerda, Maxime Verhagen

Maxime Verhagen, als keynote spreker: “Bouwen op een voormalige afvalstort heeft nog niemand aangedurfd. Maar dankzij hun lef staan we nu met zijn allen hier”

Als Achterbosch Architecten zijn we natuurlijk ontzettend trots op het resultaat en dat er weer een “landmark” is toegevoegd aan de skyline van Leeuwarden!

Project Kenniscentrum

Tianjiashan paviljoen in China

Momenteel bezoekt Hans Achterbosch met Liang Wei het paviljoen in aanbouw. Binnen enkele weken zal het paviljoen opgeleverd worden. De gevelbekleding is al grotendeels gereed.

Klik hier om meer te zien van dit project.

Bezoek Kenniscentrum met studenten

Maandag 11 maart heeft Achterbosch Architecten het Kenniscentrum in aanbouw bezocht met studenten van NHL. De bouw gaat snel! De volledige staalconstructie en het plaatsen van de kozijnen zijn inmiddels gereed. Voor de studenten van NHL een leerzame dag en een kijkje in de keuken van de bouw.

Bekijk hier de projectpagina.

Bouwwereld mooiste cover 2018

De cover van Bouwwereld 07/08 2018 met daarop de gevel van het Afsluitdijk Wadden Center in Kornwerderzand is als overtuigende winnaar verkozen tot mooiste cover van 2018.

Kijk hier voor meer informatie over het Afsluitdijk Wadden center.

Claudy Jongstra voor Tianjiashan paviljoen in China

Voor het Tianjiashan paviljoen dat momenteel in aanbouw is, gaat Claudy Jongstra meer dan 90 unieke kunstwerken maken. Haar werk zal geplaatst worden tussen glazen panelen dat de centrale ovale binnenruimte omsluit.

De centrale ruimte ontsluit de 4 vleugels van het paviljoen, waarbij elke vleugel refereert naar een van de 4 windrichtingen en seizoenen met bijpassende kleuren. De kunstwerken zullen dit versterken in kleur en textuur waar studio Claudy Jongstra haar eigen invulling aan geeft.

For the Tianjiashan pavilion, in Liyang China, with an artistic manifestation of ecological balance, Studio Claudy Jongstra was commissioned by AchterboschZantman architecten international to create over 90 unique artwork panels. The panels will be installed between panes of glass, which wrap the pavilion’s rounded central core to form a panoramic mural. The complete artwork represents the four seasonal wind directions and their corresponding colors – northern winter, blue; eastern spring, green; southern summer, yellow; and western autumn, orange. Each seasonal wind is represented with painterly strokes of biodynamic plant-pigment dyed natural fibers. Masterfully developed and composed in Jongstra’s studio, the visual language of the artwork refers to the delicate gesture and texture found in artworks of Dai Benxiao of Liyang and Zhang Gong’s Grotto of Lake Tal, Jiangsu.

Bouw woning Tytsjerk

Wiersma Bouw Leeuwarden heeft deze woning in uitvoering. De oplevering staat gepland in de loop van 2019.
Woning Tytjerk