Archive for 2019

Fietsen langs moderne architectuur

Het Historisch Centrum heeft een boekje uitgebracht met een stadswandeling en fietsroutes langs bijzondere moderne architectuur in Leeuwarden. We zijn er trots op dat wij meerdere gebouwen hiervan hebben ontworpen en zo bijdragen aan een mooiere stad!

https://historischcentrumleeuwarden.nl/

Hans en Liang in O.F.

Hans Achterbosch en Liang Wei staan in Ondernemend Friesland nr. 5 met een interessant artikel over “Friezen in den Vreemde”

O.F. ging in gesprek met Hans Achterbosch als bergbeklimmer, architect en duurzaamheidspionier.

Lees meer op: https://issuu.com/ofbv/docs/of-magazine-september-2019/1?mode=window

Energie Kenniscentrum geopend

4 September is het Energie Kenniscentrum Leeuwarden officieel geopend.

Bij de feestelijke opening werden de opdrachtgevers Douwe Faber van Ekwadraat en Harm Beerda van de Koninklijke Oosterhof Holman gecomplimenteerd met het resultaat door o.a. de Commissaris van de Koning Arno Brok.

Douwe Faber, Arno Brok, Harm Beerda, Maxime Verhagen

Maxime Verhagen, als keynote spreker: “Bouwen op een voormalige afvalstort heeft nog niemand aangedurfd. Maar dankzij hun lef staan we nu met zijn allen hier”

Als Achterbosch Architecten zijn we natuurlijk ontzettend trots op het resultaat en dat er weer een “landmark” is toegevoegd aan de skyline van Leeuwarden!

Project Kenniscentrum

Vacature

Achterboscharchitecten zoekt per direct een ervaren BIM tekenaar/Assistant ontwerper!

Klik hier om de vacature te bekijken.

Tianjiashan paviljoen in China

Momenteel bezoekt Hans Achterbosch met Liang Wei het paviljoen in aanbouw. Binnen enkele weken zal het paviljoen opgeleverd worden. De gevelbekleding is al grotendeels gereed.

Klik hier om meer te zien van dit project.

Bezoek Kenniscentrum met studenten

Maandag 11 maart heeft Achterbosch Architecten het Kenniscentrum in aanbouw bezocht met studenten van NHL. De bouw gaat snel! De volledige staalconstructie en het plaatsen van de kozijnen zijn inmiddels gereed. Voor de studenten van NHL een leerzame dag en een kijkje in de keuken van de bouw.

Bekijk hier de projectpagina.

Bouwwereld mooiste cover 2018

De cover van Bouwwereld 07/08 2018 met daarop de gevel van het Afsluitdijk Wadden Center in Kornwerderzand is als overtuigende winnaar verkozen tot mooiste cover van 2018.

Kijk hier voor meer informatie over het Afsluitdijk Wadden center.

Claudy Jongstra voor Tianjiashan paviljoen in China

Voor het Tianjiashan paviljoen dat momenteel in aanbouw is, gaat Claudy Jongstra meer dan 90 unieke kunstwerken maken. Haar werk zal geplaatst worden tussen glazen panelen dat de centrale ovale binnenruimte omsluit.

De centrale ruimte ontsluit de 4 vleugels van het paviljoen, waarbij elke vleugel refereert naar een van de 4 windrichtingen en seizoenen met bijpassende kleuren. De kunstwerken zullen dit versterken in kleur en textuur waar studio Claudy Jongstra haar eigen invulling aan geeft.

For the Tianjiashan pavilion, in Liyang China, with an artistic manifestation of ecological balance, Studio Claudy Jongstra was commissioned by AchterboschZantman architecten international to create over 90 unique artwork panels. The panels will be installed between panes of glass, which wrap the pavilion’s rounded central core to form a panoramic mural. The complete artwork represents the four seasonal wind directions and their corresponding colors – northern winter, blue; eastern spring, green; southern summer, yellow; and western autumn, orange. Each seasonal wind is represented with painterly strokes of biodynamic plant-pigment dyed natural fibers. Masterfully developed and composed in Jongstra’s studio, the visual language of the artwork refers to the delicate gesture and texture found in artworks of Dai Benxiao of Liyang and Zhang Gong’s Grotto of Lake Tal, Jiangsu.

Bouw woning Tytsjerk

Wiersma Bouw Leeuwarden heeft deze woning in uitvoering. De oplevering staat gepland in de loop van 2019.
Woning Tytjerk

Per 1 januari Achterbosch Architecten

Na ruim 10 jaar samenwerking als partners binnen AchterboschZantman architecten, hebben architecten Bart Zantman en Hans Achterbosch besloten de samenwerking vanaf1 januari 2019 op een andere manier vorm te geven.

Bart Zantman wil meer tijd vrij maken voor andere domeinen binnen het werkveld, zoals het doceren aan de NHL en hij gaat een functie bekleden bij de welstand te Leeuwarden. Bart gaat zelfstandig verder onder de naam Zantman Architecten. Hans Achterbosch zal AchterboschZantman architecten voortzetten onder de  naam Achterbosch Architecten.

Vanaf 2006 werkten Bart Zantman en Hans Achterbosch met succes samen aan ambitieuze architectonische en stedenbouwkundige projecten. Bart Zantman blijft betrokken bij de lopende projecten, evenals bij de coöperatie GEAR .

In beide gevallen wordt met onverminderde ambitie gestreefd naar het realiseren van hoogwaardige architectuur en stedenbouw, op nationaal en internationaal niveau.

Wij wensen u een gezond en inspirerend 2019!

Bart J. Zantman en Hans J.A. Achterbosch