Brug Almere

Nederland heeft een rijk watersysteemlandschap, met overal in de stad grachten en bruggen achter elkaar. De bruggen van elke periode zijn uniek.

Net zoals het Nederlandse landschap als een palet van landschaps- en stedelijke elementen naast elkaar is ontstaan, wordt de Nederlandse brug gevormd door verschillende bruggen die in de loop van de tijd naast elkaar zijn gebouwd. Elk moment genereerde zijn eigen product in verschillende lagen. De nieuwe Hollandse Brug is dus een totaal van bruggen, waarbij de automobilist over de oude brug naar het oude land rijdt, en over de nieuwe brug naar het ‘nieuwe land’, de polder.

Het ontwerp van de Almere Brug is gebaseerd op lokale en internationale overwegingen De gemeente Almere heeft haar verwachtingen uitgesproken over duurzaam ontwerp en hoopt ook dat er meer duurzame concept projecten komen. Het ontwerp van Almere Almere Brug vertegenwoordigt het gangbare concept van duurzame ontwikkeling in de 21e eeuw.

Almere Brug maakt Almere stad geschikter voor toekomstige ontwikkeling, en de unieke vorm kan een nieuw lokaal herkenningspunt worden.

Boven de brug biedt het een unieke ruimte-ervaring voor fietsers, auto’s en watersportliefhebbers en cruiseschepen kunnen onder de brug genieten van het natuurschoon van Almere.

Samenwerking

  • OAK

Opdrachtgever

  • Rijkswaterstaat

Locatie

  • Almere