Poughkeepsie

Samen met Onix hebben we een uitnodiging ontvangen om een voetgangers- en fietsbrug te ontwerpen over de Fallkill Creek in Poughkeepsie, New York. De Fallkill Creek is een kleine zijrivier van de Hudson, die uitstroomt in de Hudson ter plaatse van de stad Poughkeepsie, circa 50 km ten Noorden van New York City. Een bijzondere plek om een brug te mogen ontwerpen. Op de locatie komen drie routes samen. Het kruispunt van wegen komt tot uitdrukking in het ontwerp van de brug.

Een voetgangersroute vanuit een bestaand nieuw park moet in de toekomst de Fallkill Creek doorkruisen. Een wandelroute vanaf een historische spoorlijn die de rivier de Hudson op deze locatie overbrugt, moet worden verbonden met het nieuwe park. Daarnaast moet een voormalige Nederlandse woning van historische waarde op deze locatie met beide routes verbonden worden. Op het kruispunt van deze routes is de brug gelegen.

Deze routes hebben we letterlijk in de brug tot uitdrukking gebracht door drie uitvergrote abstracte ‘boomstammen’ met elkaar te verbinden in drie richtingen. Door de ‘boomstammen’ afwisselend boven en onder elkaar te plaatsen houden ze elkaar in evenwicht. Een stabiele driehoekige vorm als basis voor een brug die als ontmoeting, wandel, fiets en uitzichtplek dienst doet. De gehele brug wordt uitgevoerd in accoyahout.

Samenwerking

  • Onix

Opdrachtgever

  • Plaatselijke overheid

Locatie

  • New York, USA

Realisatie

  • Nog niet bekend