Hotspring Resort Treehouses Liyang

Meijie Mountain Hotspring Resort bevindt zich in Liyang, China. Het resort verbergt zich in het mooiste Longtan-woud van de stad, dat tussen het Tianmu-meer en Nanshan Bamboo ligt. 

De zwevende uitkragende volumes zijn met lokaal hout bekleed. Het woningen draaien voor een groot deel op de verbranding van houtsnippers en elektriciteit afkomstig van zonnepanelen.

Het water voor de douches en de hottub komt uit een lokale warmwaterbron. Voedsel wordt voor een groot deel lokaal verbouwd en elektrische autootjes brengen bezoekers van en naar de treehouses. Verschillende uitwisselingsprojecten met diverse scholen in Leeuwarden zijn opgestart voor de uitwisseling van kennis op verschillende gebieden, oa voedsel en tuinbouw. Dit maakt het project op meerdere niveaus duurzaam, passend bij het doel van de huidige samenwerking tussen de stad Leeuwarden en Liyang. 

Achterbosch Architecten is de winnaar van de WAN-Awards 2017 voor het Meijie Mountain Hotspring Resort project in Liyang, China. De WAN-jury zei dat dit ontwerp de benchmarking voor duurzame ontwerpen is.

Locatie

  • Liyang, China

Realisatie

  • 2015